Musafirilor care ne trec pragul, le propunem câteva obiective turistice din Țara Făgărașului.
Mănăstirea Sâmbăta este o mănăstire ortodoxă din România situată în comuna Sâmbăta de Sus, jud. Brașov.
Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș, de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.
La Sâmbăta de Jos, una din cele mai importante herghelii de cai Lipițanidin lume,se cresc 7 linii de sânge care poartă numele armăsarilor care au stat la baza formării actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola și Tulipan.
Cetatea Făgărașului este situată în chiar centrul municipiul Făgăraș, în județul Brașov, Transilvania, România.
Castelul de lut din Valea Zânelor este la doar 40 de kilometri de Sibiu și la trei kilometri mai sus, spre munte de satul Porumbacu de Sus. Nu trece în grabă prin sat, pentru că ai ce vedea și ai ce face. Vei remarca autenticitatea locului, respectată și pusă în valoare de arhitectura caselor și mâncare.
În satul Cârța, pe drumul dintre Sibiu și Făgăraș, se află singura abație (mănăstire) cisterciană din România rămasă în picioare. O mare parte din acest complex este în ruine dar capela este folosită și azi pentru slujbe, de către comunitatea evanghelică săsească.